Hoe duurzaam is SDG Facilities?

Duurzaamheid impliceert volgens SDG Facilities verantwoordelijkheid nemen voor onze eigen acties en beslissingen met betrekking tot het milieu en de maatschappij. Het omvat inspanningen om klimaatverandering aan te pakken en afval te minimaliseren. Duurzaamheid is van voor iedereen van essentieel belang om de uitdagingen van de 21e eeuw, zoals klimaatverandering en milieuproblemen, aan te pakken en een leefbare wereld voor toekomstige generaties te behouden. Het bevorderen van duurzaamheid vereist samenwerking op mondiaal niveau, betrokkenheid van overheden, bedrijven en individuen, en voortdurende inspanningen om onze impact op de planeet te verminderen. Het is een onderwerp dat in toenemende mate aandacht krijgt en terecht als van groot belang wordt beschouwd voor de toekomst van onze planeet.

En hoe draagt SDG Facilities dan hun steentje bij?

SDG digitaliseert zoveel mogelijk van haar administratieve processen. Dit doen we onder meer het door digitaal versturen van facturen, contracten en het gebruik van e-handtekeningen. Er wordt bij SDG bewust nagedacht over het verminderen van CO₂-uitstoot en bijvoorbeeld het gebruik van materialen. Zo versturen wij natuurlijk geen muis met de post in een doos van 40 cm x 40 cm. 

We zijn bezig om SmartTrackers te gaan implementeren. Dit zal ergens Q2 2024 worden uitgerold. Hierin meten we de CO₂-voetafdruk, welke er voor zorg draagt dat de CO₂-uitstoot wordt verminderd, het heeft een verhoogd positieve impact en voldoet slagvaardig aan relevante normen en standaarden.

Neem contact met ons op

Wilt u meer informatie over de dienstverlening van SDG of over één van de vacatures die open staan? U kunt ons bellen, mailen, een chatbericht sturen of het contactformulier invullen. U bent natuurlijk ook altijd van harte welkom om bij ons langs te komen op het kantoor.

Scroll naar boven
Online
SDG Facilities X

Astrid | SDG Facilities

SDG Facilities richt zich al 25 jaar op het projectmatig invullen van functies zoals telefonistes, receptionistes, secretaresses, hospitality medewerkers, huismeesters, conciërges en call-center medewerkers.